PEŇAŽENKA NA KARTY AKO DARČEK K PÁNSKYM HODINKÁM

Ako si vybrať vhodnú veľkosť drevených okuliarov cez internet

drevene okuliare

Nakupovať online je pre mnohých z nás jednoduchšie a pohodlné. Najmä v období zimy, kedy je vonku sneh a fúka studený vietor. Vy môžete sedieť vnútri, piť teplý čaj a Vaše nákupy cez internet prídu priamo k Vám domov. Keďže poznáte svoju veľkosť oblečenia či topánok, je pre Vás hračka vybrať si model, ktorý Vám sadne ako uliaty. Ako si však vybrať unikátne drevené okuliare bez toho aby ste si ich vyskúšali? Aj okuliare majú totiž svoje veľkosti.

V tomto článku Vám prinášame podrobný návod, ako si vybrať tie správne drevené okuliare, ktoré nebudete musieť vracať. Čítajte ďalej a dozviete sa overené tipy a triky, aby ste sa vyhli sklamaniu z nákupu.

        

V prvom rade by sme si mali objasniť jednotlivé názvy súčastí okuliarov. Iba tak si dokážete správne odmerať Vaše staré okuliare.

Šírka šošovky je priemer šošovky (rozumej „sklíčka“) v jej najširšom bode. To znamená, že sklá je potrebné merať v časti, kde sú najširšie. Pri väčšine modelov ide práve o vrchnú alebo strednú časť.

Výška šošovky je vertikálny rozmer okuliarovej šošovky (sklíčka). Opäť sa vždy zaznamenáva jej najširší bod. Väčšina okuliarov má výšku šošovky v rozmedzí od 32 do 38 mm.

Šírka nosníka popisuje vzdialenosť medzi pravou a ľavou šošovkou. To znamená časť priamo nad koreňom nosa. Štandardná šírka nosníka je od 14 do 24 milimetrov. Tento rozmer je dôležitý najmä pri drevených rámoch, ktoré nemajú tzv. sedielka. Okuliarové rámy so sedielkami sa dajú mierne prispôsobiť šírke nosa.

Dĺžka bočnice/stranice zaznamenáva rozmer bočnej časti okuliarov od pántov až po koniec bočnice, vďaka ktorej nám okuliare nespadnú. Tento rozmer sa uvádza vrátane zahnutej časti za uchom. Štandardná dĺžka pre bočnicu je 135, 140 alebo 145 mm.

          okuliare z dreva v krabičke

Pomôcka č. 1

Pokiaľ už okuliare vlastníte, výber cez internet pre Vás nebude žiaden problém. Vezmite si Váš starý model a skontrolujte si čísla na vnútornej strane jednej z bočníc. Najväčšie trojciferné číslo je vždy rozmer bočnice, číslo v najmenšej hodnote predstavuje rozmer nosníka, no a posledné z troch čísel je šírka šošovky. Podľa čísel na Vašich okuliaroch si jednoducho objednáte nový model, ktorý Vám zaručene sadne ako uliaty.

Pomôcka č. 2

Ak sú však už čísla na Vašich starých okuliaroch ošúchané a nečitateľné máme pre Vás druhý tip, ako si vybrať správny rozmer. Budete potrebovať meter a samozrejme okuliare, ktorých rozmer Vám vyhovuje. Podľa popisu vyššie, už viete, na ktoré časti okuliarov je dôležité sa zamerať, meranie bude rýchle a jednoduché. Podľa nameraných hodnôt si ľahko vyberiete tú správnu veľkosť.

Pomôcka č. 3

Posledná tretia pomôcka je pre tých z Vás, ktorí doposiaľ okuliare nemali, prípadne svoje staré stratili. Ak nemáte k dispozícii model, ktorý by ste si mohli odmerať, vezmite si Vašu platobnú kartu. Väčšina z nich má totiž jednotný rozmer a preto Vám poslúži ako skvelý pomocník pri meraní očí.
Umiestnite kartu vertikálne na stred Vášho nosa. Ak karta končí za Vaším vonkajším kútikom oka, znamená to, že máte úzku tvár a sadne Vám veľkosť okuliarov "S". Ak kreditná karta končí približne v rovnakom mieste, ako Vaše oko, vyhovujúca pre Vás je veľkosť "M". No a keď karta skončí pred vonkajším kútikom oka, Vaša správna veľkosť  bude "L". Skvelý trik, ktorý Vám zabezpečí správnu veľkosť aj pri online nákupe drevených okuliarov. 

Dúfame, že naše rady budú pre Vás užitočné a Vy si vyberiete svoje drevené okuliare v pohodlí domova. Prajeme Vám príjemné nakupovanie!

Mohlo by Vás zaujímať: 
Vreckové hodinky opäť v móde

Sú drevené okuliare tie pravé pre Vás?

Luxusný darček pre muža